Wat zijn de (duurzame) reistrends 2020?

by TravelTop10
Reizen met de trein - reistrends 2020 - Traveltop10

Welke reistrends kun je verwachten in 2020? We zetten er 5 op een rij. Daarnaast ook nog 5 duurzame reistrends. Dit zijn de 10 Reistrends 2020:

1. Liever Slo-mo dan FOMO

In plaats van FOMO (Fear of missing out) en op volle snelheid reizen, staat 2020 in het teken van slow. We kiezen voor langzame vervoermiddelen (denk aan wandelen, varen, treinen of de huifkar). Het gaat vooral om unieke vervoermiddelen die ook bijdragen aan een beter milieu.

2. Met je huisdier op vakantie 

De helft van de Nederlandse huisdiereigenaren geeft aan een huisdier net zo belangrijk te vinden als hun kind(eren). Niet gek dat huisdiervriendelijke vakanties steeds populairder worden. Huisdiervriendelijke accommodaties zijn steeds meer in opkomst en ook speciale faciliteiten voor huisdieren zijn geen uitzondering meer. 

3. In weinig tijd zo efficiënt mogelijk reizen 

We komen veel tijd te kort en willen daarom op reis zo efficiënt mogelijk omgaan met de beschikbare tijd. In 2020 zoekt men naar bestemmingen met verrijkende ervaringen en attracties. 

4. Het reizen naar ‘second cities’

In 2020 reizen we liever naar minder bekende bestemmingen met als doel overtoerisme te beperken en het milieu te beschermen.

5. Opa en oma mee op vakantie

De verwachting is dat in 2020 meer grootouders alleen met hun kleinkinderen op vakantie gaan. De tussengeneratie blijft dan thuis. De huidige generatie grootouders is gezonder en avontuurlijker dan ooit en zij blijven graag jong en actief. 

Huisdier mee op reis - reistrends 2020 - Traveltop10

 

Duurzame reistrends 2020

In 2020 kiezen steeds meer mensen voor duurzaam reizen als de nieuwe norm. Deze 5 duurzame reistrends kun je daarom prima aan jouw Top10 reistrends voor 2020 toevoegen:

6. Bied hulp aan inwoners en bestemmingen om het toerisme weer op te bouwen na bijvoorbeeld een natuurramp.

7.  Kies bewust voor goede accommodaties buiten het drukke stadscentrum. 

8. Vermijd minder bekende attracties en locaties. 

9. Stippel een reisschema uit dat afwijkt van de meest toeristische routes

10. Verruil de populaire reisbestemming voor een minder bekend maar soortgelijk alternatief in hetzelfde land. 

Meer reistrends

You may also like

Leave a Comment