10 Populaire Europese steden op Instagram

by TravelTop10
Parijs populairste europese steden instagram - traveltop10

Welke Europese stad is het meest ‘Instagrammable’ lijkt een steeds belangrijker vraag. Dit, omdat het delen van een reis op social media steeds belangrijker lijkt te worden. Dit zijn de 10 populairste Europese steden op Instagram: 

1. Londen

Met in totaal bijna 120 miljoen hashtags is Londen de populairste Europese stad op Instagram. De Engelse hoofdstad barst van fotogenieke hotspots, zoals de London Eye, Buckingham Palace en de Big Ben. De historische klokkentoren (Elizabeth Tower) is overigens de meest vastgelegde bezienswaardigheid van Europa.

2. Parijs

Een bezoekje aan Parijs is meer dan 100 miljoen keer op Instagram gedeeld. De Instagram-hotspot in de Franse hoofdstad is natuurlijk de Eiffeltoren.
PS: Dat Instagram in Parijs ook irritant kan zijn, blijkt wel in Rue Crémieux in Parijs. Deze kleurrijke straat wordt dagelijks overlopen door toeristen. Dit tot grote ergernis van de bewoners.  

3. Barcelona

4. Rome

5. Berlijn

6. Madrid

7. Amsterdam

De historische architectuur, kleurrijke tulpen en vele grachten in Amsterdam zijn een grote hit op Instagram. De populairste attractie was ‘I amsterdam’ op het Museumplein. 

8. Lissabon

9. Hamburg

10. Valencia

Europese steden op instagram - Traveltop10

Deze top 10 is gebaseerd op de 100 meest geboekte Europese steden op HomeToGo. Bij al deze steden werd er gekeken naar het aantal hashtags op Instagram.  De gegevens werden verzameld op 20.02.2019.

You may also like

Leave a Comment