Waarom reizen met de trein?

by TravelTop10
Waarom reizen met de trein - Traveltop10

Reizen met de trein wordt een steeds interessanter alternatief voor een vlucht. Vooral als het gaat om kortere afstanden. Wat zijn nu de voordelen van het reizen met de trein?

Milieuvriendelijk reizen met de trein

De trein zorgt voor minder CO2-uitstoot. Het kan zelfs de helft aan uitstoot besparen in vergelijking met een vlucht. Reizen met de trein behoort niet voor niets tot de duurzame reistrends.

Geen twee uur van te voren op de plaats van vertrek

Een internationale trein vertrekt van meerdere grote stations in Nederland. Om ruim in de tijd te zitten, hoef je slechts een paar minuten voor vertrek klaar te staan op het perron.

Geen security en paspoortcontrole

Op het station hoef je geen paspoort te laten zien en ook geen security door. Dat scheelt gedoe met vloeistoffen en scherpe voorwerpen in de handbagage.

Voordeliger reizen met de trein

Vooral bij korte afstanden is de trein vaak een voordeliger alternatief. Vaak geldt; hoe vroeger geboekt, hoe voordeliger.

Direct in het stadscentrum

Groot voordeel van de trein is dat het station meestal in het centrum van de stad ligt. Dat scheelt in tijd op de luchthaven, maar ook in kosten, want een taxirit of transfer is dan niet meer nodig.

Genieten van de omgeving

Tijdens de treinreis kun je goed naar buiten kijken en krijg je genoeg mee van het landschap en de omgeving.

Bagage tijdens reizen met de trein

Tijdens een treinreis geldt er geen restrictie op de bagage. Ski’s, handbagage, koffers… alles kan mee, zonder meerprijs.

4G en wifi in de internationale trein

Tijdens een internationale treinreis kun je de tijd gebruiken om werk te doen, een filmpje te kijken, social media bij te houden of gewoon te surfen. In veel treinen is een wifinetwerk en zijn er stroompunten.

Bewegingsvrijheid in de trein

In de trein kun je nog eens een wandeling maken om even te bewegen.

Eten en drinken in de internationale trein

In veel internationale treinen vind je een barrijtuig waar eten en drinken verkrijgbaar is. Gezellig om even een drankje te doen of een maaltijd te bestellen. Soms wordt dit ook op de zitplaats bezorgd. In de trein kun je natuurlijk ook je eigen meegebrachte eten nuttigen.

Reizen met de trein - reistrends 2020 - Traveltop10

Daarom reizen met de internationale trein:

  1. Milieuvriendelijk vervoermiddel
  2. Geen uren voor vetrek aanwezig zijn
  3. Geen security controle
  4. Voordeliger reizen
  5. Directe aankomstlocatie in het stadscentrum
  6. Omgeving bekijken onderweg
  7. Geen bagage-limiet
  8. Online bereikbaar in de trein
  9. Bewegingsvrijheid
  10. Eten en drinken in de trein

Steeds meer internationale treinreizen

Maar liefst vier miljoen reizigers pakten vanuit Nederland de trein naar een buitenlandse bestemming. Het aantal verkochte internationale treintickets groeide in 2019 met 13%. In de top 10 van populairste bestemmingen staan Antwerpen, Brugge, Brussels Airport Zaventem, Berlijn en Marne-la-Vallée (Disneyland Paris).
Verder weg wordt reizen met de trein naar bestemmingen als Bordeaux, Milaan en zelfs Barcelona steeds populairder.

Bron: NS International

You may also like

Leave a Comment