Bierbrouwerij op Vlieland

by TravelTop10
Bierbrouwerij op Vlieland - TravelTop10

Vlieland heeft met Fortuna Vlieland eindelijk weer een eigen bierbrouwerij op Vlieland. De splinternieuwe brouwerij is meteen een bezienswaardigheid. Zo vind je er mooie ketels en een permanente expositie over de relatie tussen het eiland en bier. In het auditorium op de verdieping is een heus kapelletje. Deze is vernoemd naar de op Vlieland bekende heilige Sint-Nicolaas.

Het bier van de bierbrouwerij op Vlieland is in diverse smaken te proeven: Duin Blond, Island Ale, Wad Donker en Storm Stout. Aan het zuivere duinwater – de brouwerij heeft een eigen bron – worden smaakmakers van Vlielandse bodem toegevoegd. Denk daarbij aan duindoorn, zeewier en cranberries. Andere grondstoffen voor het bier zoals gerst, hop en gist komen van de wal. Dit bij gebrek aan landbouw op het eiland.

Rondleiding bierbrouwerij Vlieland

Tijdens een rondleiding bij Fortuna Vlieland maak je kennis met de brouwer. De brouwer legt uit waarom Vlieland zo uniek is als plek om bier te brouwen. Daarnaast krijg je informatie over het brouwproces en over de geheime recepten van de Fortuna Vlieland-bieren. Een bezoek aan de filmzaal en de expositie op de verdieping maken deel uit van de rondleiding. Aan het einde van de rondleiding volgt een proeverij met uitzicht over duin en zee.

Fortuna Vlieland biedt een expositie- en proefruimte, een filmzaal en een kapel met icoon. Meer informatie over bezoeken, het bier, proeverijen en mogelijke excursies vind je op de site van Fortuna Vlieland.
Meer tips voor eten & drinken in Nederland vind je hier.

You may also like

Leave a Comment