Noorderlicht hotels in Finland

by TravelTop10
Noorderlicht hotels in Finland - Aurora Village2 - TravelTop10

Het noorderlicht spotten vanuit je bed in een Fins hotel? Dat kan in deze 10 ‘Noorderlicht hotels in Finland’. Bijzondere Finse accommodaties waar je gegarandeerd geen oog dicht wilt doen. Denk aan een overnachting in een ijshotel, in een hotelkamer gemaakt van blokken ijs of aan een iglo van glas. Of kies je liever voor een houten ‘kota’ met panoramisch glazen dak of in verblijf in Járvi Lodge? Deze laatste is één van de meest luxe lodges in Finland

In deze 10 Noorderlicht hotels in Finland zal je gegarandeerd geen oog dicht willen doen:

Aurora Village: houten kota’s

Een bijzondere accommodatie is Aurora Village in Ivalo in het Noorden van Lapland. Het resort biedt 25 ‘Aurora’ houten kota’s met glazen daken. Ideaal dus om vanuit je bed het noorderlicht te spotten. De vrijstaande huisjes zijn comfortabel ingericht met verwarming, douche en toilet, koffiemachine, wifi. Detail; de panoramische ramen zijn verwarmd, zodat de sneeuw er niet op blijft liggen. Deze hutten zijn geschikt voor maximaal 4 personen. 
Meer info: www.auroravillage.fi

Noorderlicht hotels in Finland - Aurora Village - TravelTop10
Aurora Village

Arctic TreeHouse Hotel: stijlvolle boomhutten 

Zodra Wallpaper Magazine aandacht besteedt aan een hotel, weet je dat het aan alle wensen voldoet. Het Arctic TreeHouse in Rovaniemi is prachtig. Het receptiegebouw is centraal gelegen en stervormig, daaromheen vrijstaande kamers, gebouwd op palen. Ze staan op een glooiende helling. Vanuit de grote ramen biedt het een mooi uitzicht op de bossen én natuurlijk het noorderlicht. Ook leuk; het interieur is typisch Scandinavisch.
Meer info: www.arctictreehousehotel.com.

Jávri Lodge: stijlvol en adults-only 

Denk rust, ruimte, stilte, bossen en het Urho Kekkonen National Park, aan de rand van een meer. Dat is Jávri Lodge in Saariselkä. Het kleinschalige ‘adults-only’ hotel met 13 kamers wordt tot een van de meest luxe accommodaties in Finland gerekend. Ook was het ooit het buitenverblijf van de voormalige president Urho Kekkonen. De huidige eigenaar liet het in 2017 grondig verbouwen met een strak en vrij minimalistisch interieur. De vier Skyview Suites op de eerste verdieping hebben panoramische ramen.
Meer info: www.javri.fi

Levin Iglut: glazen iglo’s

Slapen in een iglo van glas doe je bij Levin Iglut nabij Levi in Noord Lapland. Er zijn er 27 in 3 types; de Suite Iglo met eigen terras en jacuzzi, een Prime Superior Iglo en de Superior Iglo. Ontbijt in het mooie Aurora Skyrestaurant is hier inbegrepen. Voor families is er zelfs een Northern Lights House te huur met een woonkamer met fantastisch uitzicht op het landschap en de sterrenhemel. Is het een keer bewolkt? Dan kun je op het plafond in de woonkamer het noorderlicht en een sterrenhemel projecteren. 
Meer info: www.leviniglut.net

Noorderlicht hotels in Finland - Levin Iglut - Traveltop10
Levin Iglut

Kalle’s Inn: glazen huisjes 

De acht glazen huisjes van Kalle’s Inn, kun je het beste vergelijken met een eersterang bioscoopstoel. De accommodatie is gelegen aan de Botnische Golf nabij Vaasa. Vanaf daar heb je zicht op de duizenden eilanden van de Kvarken archipel. De slaapkamer biedt een 180 graden uitzicht op de zee en de sterrenhemel. 
Meer info: www.kallesinn.com

Northern Lights Ranch: blokhutten met sky view

Vlakbij Levi, op zo’n 200 km ten noorden van de poolcirkel ligt de Northern Lights Ranch. De 16 moderne vrijstaande blokhutten noemen ze Sky View Cabins. De slaapkamer is vrijwel geheel door glas omgeven. Omdat hier geen enkele lichtvervuiling is, kun je perfect het winterlandschap en het noorderlicht aanschouwen. Er zijn vier typen Sky View Cabins, waarvan enkele met een eigen sauna en/of hot tub.
Meer info: www.theranch.fi

Noorderlicht hotels in Finland - Northern Light ranch - TravelTop10
Northern Lights Ranch

Apukka Resort: slapen in een ijskamer 

Op een kwartiertje rijden van Rovaniemi, ligt Het Apukka Resort met een keur aan verrassende accommodaties. Een hele ‘coole’ overnachting zijn de ‘blokhutten’ gemaakt van ijsblokken: de temperatuur binnen schommelt van 0 tot –5 graden. Je slaapt in een superisolerende slaapzak en op rendierhuiden. Daarnaast kun je kiezen voor de Komsio suite, een moderne versie van een oud Sami gebruik. Dit is een soort houten tipi-vormige hut met bovenin een glazen nok voor een wondermooi uitzicht boven het bed. 
Meer info: www.apukkaresort.fi

Hotel Ukkohalla: skycabins 

Op een berghelling in de regio Kainuu, heeft hotel Ukkohalla 10 prachtige houten SkyCabins laten bouwen met schitterend uitzicht op de omgeving. Ook aan faciliteiten ontbreekt het niet. Zo zijn deze cabins uitgerust met een kitchenette, douche, toilet, elektrisch verstelbaar bed en natuurlijk slaapkamers met glazen wanden en plafonds. 
Meer info: www.hotellukohalla.fi

Experience 365: ijshotel in Kemi

Elke winter worden in Kemi aan de Botnische Golf tonnen sneeuw en ijsblokken gebruikt om een heus ijskasteel op te bouwen. De kamers zijn prachtig versierd. Ook lunch of diner in het IceRestaurant365 is een ware belevenis. Naast de ijskamers, biedt dit resort mooie ‘seaside glass villas’. Dit zijn houten accommodaties met zeezicht.
Meer info: www.experience365.fi

Wild Taiga: beren spotten in luxe

In het gebied tussen Suomussalmi en Kuhmo (ten oosten van Kainuu) vind je Wild Taiga. Deze kleinschalige bedrijven organiseren allerlei activiteiten voor toeristen. Bijvoorbeeld beren spotten vanuit je eigen luxe hut met tweepersoonsbed, koffie en thee, gratis wifi, verwarming, douche, toilet, haardroger etc. 
Meer info: www.wildtaiga.fi

Meer inspiratie over bijzondere accommodaties of meer info vind je op Visit Finland.

You may also like

Leave a Comment