Zien en doen in Ras al Khaimah

by TravelTop10
Ras al Khaimah reistips - Traveltop10

Zoek je een nieuwe, minder bekende bestemming in de Verenigde Arabische Emiraten? Ontdek dan Ras al Khaimah, dat zich in razend tempo ontpopt tot een volwaardige toeristische bestemming in het Midden-Oosten. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden in dit verrassende vakantieland? Dit kun je zien en doen in Ras al Khaimah:

Ras al Khaimah heeft meer te bieden voor minder

Ras al Khaimah is niet te vergelijken met het populaire Dubai en Abu Dhabi. Eigenlijk heeft. Het lokale prijsniveau ligt hier lager dan bij de buren. Bovendien is het land ook een stuk relaxter. Hier vind je geen ‘over the top’ steden vol wolkenkrabbers en entertainment. Dit emiraat wordt geroemd om authentieke architectuur, een fantastische kust, volop groene natuur, ruige bergen en een terracotta woestijn.

Avonturieren op de berg Jebel Jais

De belangrijkste toeristische troef is de bergketen Ruús Al Jubal. Hier vind je de hoogste piek van de Verenigde Arabische Emiraten; de Jebel Jais. Deze 1680 meter hoge top biedt volop avontuur in Ras al Khaimah! De bergketen is perfect voor allerlei buitenactiviteiten als wandelen, mountainbiken en klimmen. Zo vind je er de hypermoderne Via Ferrata – een uitgezet parcours, gezekerd met stalen kabels – waar ook ongeoefende klimmers prestaties hun gang kunnen gaan.

Langste zipline ter wereld in Ras al Khaimah

Liever full-speed omlaag? Dan zijn de bergen ook de juiste plek. Dit emiraat heeft namelijk de langste zipline ter wereld aangelegd vanaf de top van Jebel Jais. Hier vlieg je in een soort harnas naar beneden met snelheden van tegen de 160 kilometer per uur. De totale afstand is ruim 2800 meter aan een kabel vanaf de top naar beneden. Ook vind je hier de Jebel Jais Zipline Tour; een circuit van 7 ziplines, variërend van 337 meter tot meer dan 1000 meter lengte.

Ras Al Khaimah - Jebel Jais Zipline - Traveltop10

Dune bashing: full speed de woestijn verkennen

De woestijn van dit emiraat is één grote speeltuin. Ideaal voor sandboarding of een kamelentocht. Meer snelheid? Ga dan eens voor dune bashing. Bij dune bashing cross je met een 4X4 op hoge snelheid door de zandduinen. Scherpe bochten en duinen af en op.

Ras al Khaimah als strandbestemming

Het hele jaar is Ras al Khaimah is een volwaardige zonbestemming. In de Nederlandse winter is het hier in meestal nog ruim boven de twintig graden. Je vindt er dan ook schitterende stranden aan de Arabische Golf. Voor een verblijf aan het strand kun je overnachten in resorts (veelal laagbouw!), bijvoorbeeld op het kunstmatige eiland Al Marjan. Ook aan zee is er actie genoeg: zeilen, wakeboarden, parasailen, jetskiën, flyboarden en kajakken. Het is hier volop mogelijk.

Historie van 7000 jaar

Ras al Khaimah is met haar 7000 jaar historie ook wel de meest authentieke vakantiebestemming van het Midden Oosten. Het emiraat kent een aantal eeuwenoude forten, kastelen en vestingwerken. Een bezoek waard is de stad Al Jazirah Al Hamra. De stad is ooit opgebouwd uit koraalsteen en herbergt nog talloze oude details. Eén van de overige klassieke highlights is het Dhayah Fort. Dit ligt op een heuvel met uitzicht op een prachtige baai, palmentuin en de bergen.

Eten en drinken in Ras al Khaimah

Van traditionele gerechten in een Arabisch café tot de beste restaurants, je kunt er alle kanten op en goed eten voor elk budget. In Ras al Khaimah kun je bovendien gewoon van een alcoholische versnapering genieten en dat kan niet overal in de Arabische wereld.

Cultureel bewustzijn

Ras Al Khaimah is een liberale en modern land met een diverse samenleving. Het is echter wel belangrijk om de lokale religie, cultuur en gewoonten te respecteren. Als moslimland is kledingvoorschriften de belangrijkste overweging voor toeristen. Er gelden geen officiële regels en kledingvoorschriften voor bezoekers, maar van hen wordt verwacht dat ze zich op een bescheiden en ethische manier kleden om de lokale burgers en hun cultuur te respecteren. Een eenvoudige tip: Bedek altijd de schouders en knieën bij het bezoeken van openbare plaatsen.

Bereikbaarheid

Voor een vakantie Ras al Khaimah, boek je een vlucht van 6 uur naar Dubai. Vanaf daar is het 45 minuten rijden.

Waarom op vakantie naar Ras al Khaimah?

  1. Ontdek een minder bekende bestemming in de Verenigde Arabische Emiraten
  2. Volwaardige toeristische bestemming met een relaxte sfeer
  3. Gunstig prijsniveau (vergeleken met Dubai en Abu Dhabi)
  4. Een fijn klimaat met zachte en aangename temperaturen in de winter (+ 20C)
  5. Goede bestemming voor een strandvakantie
  6. Volop avontuur in de bergen met de Jebel Jais als hoogste punt
  7. Zoef naar beneden met de langste zipline ter wereld
  8. 7000 Jaar historie is te zien in eeuwenoude forten, kastelen en vestingwerken
  9. Goed eten en drinken
  10. Via Dubai is Ras al Khaimah eenvoudig bereikbaar

Meer info over Ras al Khaimah vind je hier.

You may also like

Leave a Comment