Afgelast: Sail Amsterdam – programma en activiteiten

by TravelTop10
SAIL Amsterdam 2020 programma - Traveltop10

Helaas, SAIL Amsterdam 2020 gaat niet door…

Van 12 t/m 16 augustus 2020 zou Amsterdam voor de 10e keer het decor van SAIL Amsterdam vormen. Dit is de plek voor het bewonderen van internationale Tall Ships, varend erfgoed en marineschepen! Wat is er te zien en te doen zijn tijdens een SAIL Amsterdam?

SAIL Amsterdam zal weer plaatsvinden in 2025

Wat is er te doen tijdens SAIL Amsterdam?

De eerste dag van de SAIL staat in het teken van de sail-in parade. Een een 12 kilometer lange intocht over het Noordzeekanaal naar Amsterdam. Daar meren de schepen vlakbij het stadscentrum aan.

600 Schepen, waaronder 50 tallships

In totaal komen er zo’n 600 schepen naar Amsterdam. Daaronder zijn 50 tallships. Bekijk hier het overzicht van schepen die zich hebben aangemeld om naar het event te komen.

Tijdens SAIL kun je je onderdompelen in de magie van het maritiem nautisch erfgoed en meer leren over de rijke historie van onze zeevaart en havens, die nog steeds belangrijk zijn voor de Nederlandse economie. Er zijn diverse grote en kleine evenementen rondom de IJhaven. Ook kun je aan boord stappen van oude en nieuwe schepen.

SAIL Amsterdam 2020 programma activiteiten - Traveltop10

SAIL bezoeken

Het nautisch event is gratis toegankelijk, maar je kunt je wel aanmelden voor verschillende betaalde arrangementen. Het complete programma van SAIL wordt later bekendgemaakt. 

Wat is SAIL Amsterdam?

Sinds 1975 komen elke vijf jaar Tall Ships van over de hele wereld naar Amsterdam. SAIL werd 45 jaar geleden voor het eerst georganiseerd door de Amsterdamse haven als viering voor het 700-jarig bestaan van de hoofdstad. Dankzij het enorme succes werd toen besloten dit eens in de vijf jaar te herhalen. Door de jaren heen groeide SAIL uit tot het grootse vrij toegankelijke evenement van Nederland.

Meevaren tijdens SAIL

SAIL beleven vanaf het water? Dat maakt het event extra bijzonder. Het is mogelijk om een arrangement te boeken en het zeilevenent vanaf het water mee te maken. Meer info over meevaren tijdens SAIL vind je op de officiële website.

Route in en naar Amsterdam tijdens SAIL

Het startsein van SAIL is op woensdag. Op die dag varen alle Tall ships tijdens de SAIL-In Parade vanuit IJmuiden, via het Noordzeekanaal naar de IJhaven in het centrum van Amsterdam. Daarna vormt de kade van de IJhaven tot zondag het decor voor een feestelijk event. Bezoekers kunnen de aangemeerde Tall Ships, marineschepen en varend erfgoed vanaf de kade bekijken. In de slotceremonie op zondag varen de Tall Ships weer richting IJmuiden. Dit is de SAIL-out. 

You may also like

Leave a Comment