Amsterdam Light Festival routes en tips

by TravelTop10
Amsterdam Light Festival populaire kunstwerken - Traveltop10

Het Amsterdam Light Festival is jaarlijks een succes! Maar liefst 53 dagen lang vind je in Amsterdam zo’n 30 verlichte kunstwerken, verspreid door de stad. Updates, tips en routes voor Amsterdam Light Festival vind je hier:

Amsterdam Light Festival 2020-2021 – When Nature Calls

Het thema voor de 2020-2021 editie van Amsterdam Light Festival is ‘When Nature Calls’. Het negende lichtfestival in Amsterdam vindt plaats van 26 november 2020 tot en met 17 januari 2021.

Vanaf de 9e editie van het Amsterdam Light Festival 2020-2021 staat de organisatie onder leiding van Lucas de Man (regisseur, acteur en conceptontwikkelaar). Hem is gevraagd om met zijn Stichting Nieuwe Helden de artistieke koers voor de komende twee edities vorm te geven.

Wandelroute Amsterdam Light Festival terug in het programma

Lucas de Man is van plan de programmering van het festival te verbreden en de wandelroute weer in te voeren. “Voor de komende jaren willen we groter inzetten op het verhaal en de beleving voor zowel bezoekers die varen als wandelen. We hebben gekozen voor actuele thema’s die mensen diep raken. De thema’s voor de komende 2 edities zijn ‘When Nature Calls’ en ‘What about the People…’, aldus Lucas de Man.

Amsterdam Light Festival kunstwerken - Traveltop10

Wandelroute Amsterdam Light Festival

De wandelroute van het Amsterdam Light Festival kun je op eigen gelegenheid doen. Volg daarvoor de bordjes en lampjes langs de route of koop een plattegrond. Bij elk kunstwerk vind je een informatiebord met aanvullende informatie over het werk. De wandelroute is 5 à 6 km.

Fietsroute Amsterdam Light Festival

Je kunt de kunstwerken ook met de fiets bewonderen. Volg hiervoor de wandelroute.

Vaarroute Amsterdam Light Festival

Veel kunstwerken liggen in het water of vind je vlakbij het water. Dat maakt het extra leuk om het Amsterdam Light Festival vanuit een boot te bekijken. Verschillende officiële rondvaart-organisaties bieden tijdens het lichtfestival tours aan. De totale vaarroute is 5 à 6 km. Ga je varen op eigen gelegenheid? Houd dan rekening met de aangepaste vaarregels.

Meer info over de routes van Amsterdam Light Festival? Deze vind je op de site van het Amsterdamse lichtfestival.

Vaarroute Amsterdam Light Festival - Traveltop10

Amsterdam Light Festival 2021-2022: What About the people


Dit was Amsterdam Light Festival 2019-2020

Tijdens Amsterdam Light Festival 2019-2020 (thema DISRUPT!) vond het festival voor het eerst plaats in het oostelijk deel van het centrum van Amsterdam. Ook met deze geheel nieuwe route van het Amsterdams Light Festival was het voor het publiek genieten van speciaal voor het festival gemaakte lichtkunstwerken, stadsverhalen en programmeringen bij onder meer ARTIS en Het Scheepvaartmuseum.

Route Amsterdam Light Festival - Traveltop10

Top 3 meest populaire kunstwerken Amsterdam Light Festival 19-20

De top 3 van meest populaire kunstwerken tijdens Amsterdam Light Festival 19-20 was:
1. Atlantis, de ondergelopen internationale skyline van het Zweedse duo Utskottet.
2. De deconstructie van de Magere Brug, genaamd Nacht Tekening van de Nederlandse Krijn de Koning.
3. De betoverende vlinders van Butterfly Effect van de Japanse Masamichi Shimada.

Kunstwerken Amsterdam Light Festival - Traveltop10

You may also like

Leave a Comment