10X Daarom een stedentrip Valencia in 2020

by TravelTop10
Stedentrip Valencia - Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-TravelTop10

Een stedentrip Valencia is altijd een goed idee, maar zeker in 2020. Lees hier de 10 redenen waarom een bezoek aan deze Spaanse stad aan zee niet mag ontbreken.
PS: Ook voor liefhebbers van luxe tijdens een verblijf in Valencia…

Michelin-sterren restaurants in Valencia

Restaurant El Poblet van chef Quique Dacosta heeft een tweede Michelinster bemachtigd en brengt zo vijf sterren bijeen. Dit samen met de horeca die Dacosta runt in Denia, Alicante. Dacosta heeft nog drie locaties in València: Mercatbar, Llisa Negra en Vuelve Carolina.
Ook chef-kok Begoña Rodrigo komt met stip binnen in de Michelingids met een ster voor La Salita dat bekendstaat om z’n lokale en eerlijke keuken. De smaken van Begoña kun je overigens ook proeven bij Nomada Urban Food in de wijk Ensanche. 

València is Design Capital of the World

València ademt design en barst van creativiteit en is uitgeroepen tot Design Capital of the World 2022. Maar wachten tot het jaar 2022 hoeft niet, want ook in 2020 kun je al de architectuur, cultuur en Valencia vibe op z’n best beleven. Van de gebouwen van Santiago Calatrava in de Stad van Kunst en Wetenschap tot honderden moderne gebouwen, zoals de overdekte markten van Mercado Central en Colón. Bezoek de vele kunstgaleries, innovatieve ruimtes en creatieve initiatieven in de wijken Ruzafa en Cabañal waar traditie en avant-garde hand in hand gaan. PS: de European Design Awards worden in juni 2020 in València uitgereikt. 

Slapen in het gloednieuwe Hotel Palacio Vallier*****

Ook eens in luxe een stedentrip Valencia? Dan kun je in 2020 slapen in het 5-sterrenhotel Palacio Vallier, een voormalig paleis omgetoverd tot intiem hotel. De 31 kamers zijn uitgevoerd in barok met art deco elementen. De menukaart van restaurant La Perfumería staat vol verse vis uit de haven en producten van het nabijgelegen Mercado Central.

Jubileumjaar Heilige Graal inclusief pelgrimstocht

Wist je dat de graal uit het Laatste Avondmaal wordt bewaard in de kathedraal van València? Het jaar 2020 is hét jaar om de fascinerende geschiedenis van de Heilige Graal in València te leren kennen. Want op 24 oktober begint het heilige jubileumjaar ‘Año Jubilar del Santo Cáliz’. Deze bijzondere 5-jaarlijkse viering is aan de stad gegeven door Paus Franciscus.
Ook is 2020 een goed moment voor de 518 kilometers tellende Camino del Santo Grial. Deze pelgrimstocht vol cultuur en bezinning start bij het Monasterio de San Juan de la Peña (Huesca) en eindigt bij de kathedraal van València.

Festivals in Valencia: Culinair, kunst en mode

Extra leuk is het om een stedentrip Valencia te combineren met een festival. Deze drie events kun je sowieso verwachten in 2020:

Culinair: Festin Festival Valencia
Van 24 januari tot en met 2 februari 2020
Tijdens het Festin festival worden culinaire lekkernijen, chefs en kunstcentra met elkaar verbonden. Zo combineer je een expositie van Picasso in Fundación Bancaja met een proeverij van Michelinsterren-chef Begoña Rodrigo.

Culinair: Valencia Culinary Festival
24 februari tot en met 8 maart
Bekende Valenciaanse chef-koks, sommeliers en ambachtelijke producenten doen mee aan de vierde editie van het Valencia Culinary Festival. Chefs van maar liefst 18 deelnemende restaurants chefs bereiden samen menu’s ‘a quatre mains’. Onder hen zijn veel gelauwerde nationale- en internationale chefs. Ook zijn er lezingen, wijnproeverijen, kookworkshops en culinaire films. Als uitsmijter is er ‘la gran Noche de la Gastronomía’ op 1 maart.  

Mode: Clec fashion Festival
Valencia op 21 en 22 februari 2020
Het Clec Fashion Festival blaast het festivalconcept nieuw leven in door muziek samen te brengen met mode en gastronomie. Ontwerpers, dj’s, fotografen, stylisten, make-upartiesten en chef-koks gaan de catwalk op om alles wat met creativiteit en mode te maken heeft te showen.

Een stedentrip Valencia is altijd een goed idee, maar zeker in 2020

Stedentrip Valencia-Mercado-Central-Traveltop10

Stadsmoestuin La Huerta nu agrarisch werelderfgoed

València is omringd door meer dan 10.000 hectare huerta, moestuinen en landbouwgebied. Hier worden lokale producten verbouwd die door locals en restaurants in gerechten worden gebruikt. Bijzonder is dat deze grond een irrigatiesysteem kent dat destijds door de Moorse inwoners is aangelegd. La Huerta is ook de plek waar bijzondere en vaak zeldzame vogelsoorten, vissen en planten leven. Daarom is dit gebied onlangs door de Wereldlandbouw- en Voedselraad van de VN (FAO) erkend als agrarisch werelderfgoed. Stedentrip Valencia Tip: ontdek La Huerta met de fiets vanuit de stad!

Marathon in Valencia 40 jaar

Ook in 2020 bevestigt València haar reputatie als La Ciudad del Running. Op 6 december 2020 is het namelijk veertig jaar geleden dat de eerste marathon in València werd gelopen. De laatste editie, de zesde snelste ter wereld, bracht lopers uit 101 landen bijeen. Voor het eerst valt de marathon samen met de 10 kilometer. Dit jaar is er plek voor 30.000 marathonfans, daarvan zijn de eerst 10.000 startbewijzen al vergeven. Naast de hele is er de halve marathon op 25 oktober 2020, voor het eerst onderdeel van de Superhalfs series samen met de steden Lissabon, Praag, Kopenhagen en Cardiff.

Fallas en graffitikunstenaar Escif

Fallas kunstenaars Manolo Martín en José Ramón Espuig ontwerpen in 2020 het Fallas-monument op het stadhuisplein van València. Dit doen zij samen met urban artist Escif. Deze wereldwijd toonaangevende graffitikunstenaar heeft meer werken in museum IVAM, Power Station of Art in Shanghai en Palais de Tokyo in Parijs. Een overzicht van zijn werk zal voorafgaand aan Fallas 2020 te zien zijn in Centro del Carmen.  

Mercado de San Vicente: nieuwste culinaire hotspot

Tijdens een stedentrip Valencia mag genieten van eten en drinken zeker niet ontbreken. In het voorjaar 2020 opent Mercado de San Vicente. Deze nieuwe culinaire hotspot is gevestigd in een voormalige drukkerij. De 19 winkeltjes verkopen de bekende jamón ibérico, zeevruchten, mediterrane rijstsoorten, maar ook horchata en typisch Spaanse kazen. Daarnaast wordt het culinaire aanbod aangevuld met livemuziek, exposities en andere activiteiten.

WEBIT: Technologie en innovatie in Valencia

Robots voorzien van kunstmatige intelligentie, schoenen waarmee je de virtuele wereld kunt betreden en zwevende fietsen. Tijdens het Webit Festival Europe in Valencia draait alles om technologie en innovatie. Maar liefst 1500 startups en tech-bedrijven geven samen een blik op de toekomst. Ook is er elke avond een Webit Night Fiesta met muziek, flashmobs, drankjes en debatten. Webit vindt plaats van 17 tot en met 20 juni 2020.

10 Redenen om in 2020 een stedentrip Valencia te plannen

  1. Nog meer Michelin-sterren restaurants in Valencia
  2. Aanloop naar Design Capital of the World 2022
  3. Slapen in het nieuwe 5-sterren Hotel Palacio Vallier
  4. Jubileumjaar Heilige Graal inclusief pelgrimstocht
  5. Culinaire, kunst en mode-Festivals in Valencia
  6. Stadsmoestuin La Huerta nu agrarisch werelderfgoed
  7. Marathon in Valencia voor het 40ste jaar
  8. Graffitikunstenaar Escif en Fallas Valencia
  9. Nieuwste culinaire hotspot: Mercado de San Vicente
  10. Technologie en innovatie in Valencia tijdens WEBIT 2020

Meer Stedentrip in Europa

You may also like

Leave a Comment